logow2

Groei in Ontwikkeling

 

"I have a Dream": Na jaren van brainstormen en ontwikkelen weet je het zeker: ik ga mijn eigen bedrijf beginnen! Ik wil mijn eigen baas zijn. Je start enthousiast  door je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, BTW nummer, bankzaken regelen en reclame maken. 

Bij heel veel mensen die een eigen bedrijf starten, volgt na een aantal maanden een korte of langere periode waarin de ongemakken van het eigen baas zijn in het licht komen. En bij een bedrijf waar geen goed plan als basis is gemaakt is dat risico nog veel groter! Waarom dat zo is? In een goed plan omschrijf je wat het DOEL van je onderneming is en hoe je bij dat doel wilt komen, je STRATEGIE en de ACQUISITIE om klanten te krijgen die jou doel dichterbij brengen.

Langzaam realiseer je je dat 'eigen baas' zijn toch niet alleen maar voordelen heeft. Verlofdagen, die "gratis" waren bij je baas, zijn nu niet meer vanzelfsprekend en, zeker in het begin, bijna niet realiseerbaar. Logisch, want er moet geld verdiend worden! De zaak moet worden opgebouwd. Werktijden van 8 tot 5? Vroeger, bij je baas, heel normaal - maar nu lijkt het wel alsof je 24 uur per dag bezig bent met de opbouw van je bedrijf.

En dan, meestal na een paar maanden van hard werken, komt er soms een moment waarop je commentaar gaat krijgen: 

  • Van je partner: "ik zie je bijna nooit meer - je bent altijd aan het werk"
  • Van je vrienden: "Waarom ga je niet met ons mee uit - we zien je bijna nooit meer"
  • Van jezelf: "Ik ben nooit meer echt "vrij"!

 

Grijs poppetje probleem

Stoppen? Vaak is dat geen realistische gedachte. Er is geld, vaak met behulp van een lening, in het bedrijf gestopt, de oude baan werd opgezegd en WW is niet vanzelfsprekend. Daarbij komt dat je niet voor niets voor jezelf bent begonnen. Je had een droom!

Heb je die nu nog steeds? Maar begint die droom, vanwege al deze problemen, op een nachtmerrie te lijken?

Denk dan eens aan een ZZP-Coachingstraject. Een traject waarbij de coach met je meeloopt en samen met jou objectief kijkt welke valkuilen gevaar opleveren voor jouw bedrijf.

Geen jarenlang begeleidingstraject, maar een korte, intensieve periode waarin je aan je bedrijfsplan leert werken, je droom leert verbeelden en je tijd leert in te delen, zodat je ook je sociale leven weer kunt oppakken.

 

 

 

Kies uw taal

Aangesloten bij:

ACC

VCC

 Chrhulp

DISC certificatie logo

Volg Tools2Act op: